1.ULUSAL KLİNİK HİPNOZ KONGRESİ -ATÖLYE ÇALIŞMALARI

“FOBİLERDE HİPNOTERAPİ: DOĞRUDAN, DOLAYLI VE DERİNLEMESİNE ÇALIŞMA ” 

                EĞİTMEN:             

Uz. Psk. Enes BÜLBÜL

 Eğitim Tarihleri:

29 Kasım 2018   Saat: 09.00-18.00

AMAÇ

Fobilerin tedavisinde hipnozun katkısından faydalanmak ve direk tekniklerle sınırlı kalmak yerine dolaylı ve derinlemesine teknikleri de kullanabilme becerisini geliştirmek. Bu teknikler için gerekli olan hipnotik telkin kalıplarını oluşturabilmek.

KAPSAM

Fobilerin terapisinde sıklıkla kullanılan yüzleştirme, içsel konuşma, fizyolojik belirtilerin kontrolü için nefes egzersizleri, bilişsel yeniden yapılandırma, hayali başa çıkma provaları gibi tekniklerin hipnoz altında kullanılması tekniklerin etkinliğini daha da arttırdığı düşünülmektedir. Hipnotik tekniklerle öz kontrol duygusunun güçlenmesi, özgüvenin artması ve fobik ortamların yeniden yorumlanması sağlanabilir( Liebowitz 1987). Ayrıca, terapötik müdahalelerin maruz bırakma bölümünü kolaylaştırmak için hipnoz aracılığıyla korkuyu tetikleyen durumdan terapötik olarak çözülme de yaratılabilir. Bazı  hipnotik teknikler, korkulan nesne/durumla ilgili sembolizmi araştırma veya etiyolojik olarak travma söz konusuysa bunu açığa çıkarma konusunda yardımcı olabilir (Clarke ve Jackson, 1983)

Hipnoterapide fobilere yaklaşımda doğrudan telkinler kullanılarak korku nesnesiyle direk yüzleştirme yapılabilir ve korku tepkilerinin yerine gevşeme ve rahatlama tepkileri koyulabilir. Bazı durumlarda ise  genel benlik imajının değiştirilmesine hipnotik semboller üzerinden dolaylı telkinlerle çalışılır, emniyet ve baş etme duygusu yeniden inşa edilir. Fobilerin kaynağını oluşturabilecek taravmatik yaşantılara yönelik çalışma yapılacağı durumlarda ise derinlemesine çalışmaya imkan tanıyan hipnotik teknikler kullanılır. Doğrudan, dolaylı ve derinlemesine tekniklerin uygulama biçimleri ve telkin kalıplarının vaka örnekleri üzerinden incelenmesi. Örnek videolar.

 

HEDEF GRUP

Psikiyatristler, Aile Hekimleri, Diş Hekimleri, Doktorlar, Psikologlar, Psikolojik Danışman ve Rehberler, Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikiyatri Hemşireleri; bu alanlarda lisans ve/veya yüksek lisans mezunları eğitime katılabilir.

KATILIMCI SAYISI

Not: Atölye çalışmamıza katılım sağlayabilmeniz için 1. Ulusal Klinik Hipnoz Kongremize kesin kaydınızı yapmış olmanız gerekmektedir.

1.Ulusal Klinik Hipnoz Kongresine Ön kayıt gerçekleştirmek için tıklayınız.

Kayıtlar kişi sayısı ile sınırlı olduğu için ödeme ve başvuru sırasına göre kabul yapılacaktır.

Kayıt yaptıran kişiler her gün güncellenerek www.hipnoz.com sitesinde yayınlanacaktır.

Katılımcı Listesi için tıklayınız.

SÜRE

29 Kasım 2018 Saat:09:00- 18:00 (Eğitimin toplam süresi 8 saattir)

SERTİFİKASYON

Katılımcılara  Hipnoz Derneği onaylı katılım belgesi verilecektir. Derneğimiz ESH üyesidir.

BİLGİ ve KAYIT İÇİN:

basvuru@psikoterapi.com

+90 262 653 66 99

+90 212 243 2397

*Kayıt için, www.hipnoz.com sitesinden önkayıt formu nu doldurup göndermeniz rica olunur.

*Kredi kartı ile ödeme yapmak için tıklayınız..

E Ğ İ T İ M   Y E R İ

Asmalı Mescit Mah. İstiklal Cad.

Galatasaray İşhanı No: 120 Kat: 4-5

Beyoğlu/İstanbul

Tel: 0212 243 2397

 

EĞİTİM ÜCRETİ

Atölye çalışmamızın ücreti 100 TL’KDV dahildir. Ödeme yapan katılımcılarımızın basvuru@psikoterapi.com adresimize dekontu mail atması gerekmektedir. Açıklama kısmına “1.UKHK Enes BÜLBÜL” yazılması yeterlidir.

Hesap No: 

Hesap Adı:Psikoterapi Enstitüsü Ltd.Şti.

İş Bankası Darıca Şubesi

Şube Kodu:2425 Hesap:0432025

İban:TR 74 0006 4000 0012 4250 4320 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>